Hai LA JOC ȘI VOIE BUNĂ

Excursia "Laboratorul ANTI-DROG"

`Învățarea de noi dansuri și cântece tradiționale bucovinene „Hai la joc și voie buna”`

-Șaptezeci de tineri selectați au învățat dansuri și cântece tradiționale bucovinene în cadrul proiectului „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei, ediția a II-a”, proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, implementat de către Asociația Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni, derulat în perioada 01.07.2014 – 30.11.2014.

A patra activitate din cadrul proiectului denumita: Învățarea de noi dansuri și cântece tradiționale bucovinene „Hai la joc și voie buna”, se desfasoara în perioada 01.08.2014 - 18.08.2014.

Echipa de management a acestui proiect a contactat persoane cunoscătoare ale tradițiilor din satul bucovinean și i-a invitat să prezinte tinerei generații cântece și jocuri populare strămoșești;

Aceste cântece și jocuri populare au fost învătate de către tinerii din grup, fiecare unitate muzicală și coregrafică;

După un program bine stabilit, colaboratorii din regiunea Cernăuți au lucra împreună cu cei din județul Suceava pentru a dobândii deprinderile corecte pentru a înterpreta cântecele și dansurile populare din Bucovina.

În vederea realizării unor turnee și spectacole atât în țară cât și în străinătate, echipa FBP se va ocupa de promovare intensă a formației și pregătirea acesteia pentru noi performanțe cu scopul de a reuși să bucure cu muzica acestora și bucovinenii care se află dincolo de graniță.

Obiectivele activității: -promovarea formației pe plan internațional; -instruirea membrilor grupului folcloric; -transferul de cunoștințe, deprinderi și obiceiuri în dans și cântec tradițional bucovinean; -prezentarea Folclorului Bucovinean Românesc din raioanele partenere la proiect și județul Suceava; -conștientizarea comunităților românești din regiunea Cernăuți, cadrelor didactice, a folclorului muzical și coregrafic din Bucovina. -transmiterea acestei bogății generațiilor care vor urma; -colaborarea și spiritul de echipă în preluarea și transmiterea elementelor specifice de folclor muzical și coregrafic din satele bucovinene. -încurajarea tineretului din comunitățile romănești din nordul Bucovinei și nu numai, prin implicarea acestora în formația artistică comună „Bucovineanca”, care va fi un exemplu pozitiv pentru ceilalți tineri și îi va determina să se implice în promovarea limbii, culturii și tradițiilor românești.

Manager proiect, Secretar general al Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni,

Gheorghe HRENIUC

MAI MULTE POZE GASITI AICI