Atelierul micilor talente

În perioada 3 – 7 decembrie, anul 2012, Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni, în frunte cu preşedintele Tudor Hreniuc şi vicepreședintele, Elena Papazean, a derulat proiectul întitulat ,,Atelierul micilor talente” în diverse instituţii şcolare ale judeţului Suceava.
Cei doi coordonatori ai proiectului au fost inspiraţi de ideea de a oferi valoare adăugată actului educativ, transformându-l într-un joc participativ, din care elevii învaţă, creează şi se dezvoltă multilateral într-un cadru non-formal. Odată cu sosirea iernii, primei zăpezi şi cadourilor oferite de Moş Nicolae în ghetuţele lustruite de către copii, organizatorii s-au folosit cu prisosinţă de acest prilej pentru a aduce un plus de bucurie celor mici prin prisma educaţiei.
Graţie şcolilor care au îmbrăţişat provocarea de a participa în cadrul ,,Atelierului micilor talente” şi elevilor isteţi, ageri, proactivi şi creativi, proiectul s-a adeverit a fi unul de succes.
În ciuda faptului că resursele materiale şi financiare alocate proiectului au fost reduse şi au lipsit sponsorizările, iniţiatorii, prin dăruirea şi entuziasmul lor au creeat o atmosferă propice desfăşurării multiplelor activităţi.


În cele 5 zile calendaristice proiectul a fost susţinut în opt unităţi de învăţământ alese în mod aleatoriu, respectiv: Școala Gimnazială Românești, Școala Pătrăuți, Școala Generală Nr.1 Suceava, Școala Gimnazială Șerbăuți, Școala cu clasele I-VIII Călinești Cuparenco, Școala Grănicești, Școala Bosanci și Școala Ipotești.
Beneficiarii direcţi, după cum s-a menţionat şi anterior, au fost 130 de elevi din clasele V – VIII.
S-a dorit să se stimuleze competitivitatea şi spiritul de echipă şi în acest sens s-a lansat, în paralel, concursul care constă în desemnarea celei mai active şcoli prin intermediul acumulării numărului maxim de voturi (LIKE – uri pe reţeaua de socializare Facebook) acordate de către participanţi, cadre didactice, colegi şi părinţi.
Dragii noştri bucovineni, vă îndemnăm ca până pe data de 21 decembrie 2012 să votaţi pe bine cunoscuta pagina http://www.facebook.com/Forumul.Bucovinenilor, albumul şcolii preferate!
În ajunul Sărbătorilor de Crăciun echipa câştigătoare va beneficia de o surpriză pregătită de Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni.
Felicitări tuturor persoanelor care au facilitat şi au făcut ca lucrurile frumoase şi nobile să se întâmple!


Atelierul micilor talente-Bosanci


Atelierul micilor talente-Călinești

În ultima zi a proiectului „Atelierul micilor talente”, ne-am oprit la Școala din Călinești Cuparenco. Impresiile micilor talente sunt următoarele: Olar Sabina Patrisia-„A fost foarte frumos, mi-a plăcut enorm”; Cucuruz Alex Andrei-„Mi-au plăcut foarte mult activitățile din cadrul proiectului”; Siriciuc Adina Ioana-„A fost foarte frumos, mi-a plăcut mult”; Ioanașciuc Nicoleta Olimpia-„Mi-a plăcut”; Corduneanu Ioana-„A fost o experiență foarte frumoasă. A fost foarte frumos”; Baran Denisa Magda-„A fost frumos, distractiv și o experiență de neuitat”; Huțan Raluca-„A fost distractiv și educativ”; Diana Martiniuc-„A fost un concurs foarte distractiv, frumos. Mie mi-a plăcut foarte mult!”; Huțan Alex-„A fost extraordinar de frumos și distractiv”; Martiniuc Măriuța Raluca-„A fost un concurs foarte distractiv și mi-a plăcut enorm de mult și sper să mai facem astfel de activități”; Rebenciuc Dănuț Alexandru-„A fost o activitate foarte frumoasă și mi-a plăcut foarte mult”; Peter Oana-„A fost foarte frumos și distractiv. Mi-a plăcut foarte mult. A fost o experiență de neuitat!”; Sanduleac Sebastian-„Mi-a plăcut această activitate”; Scorțar Daniela Maria-„A fost extraordinar!!!!”; Nemaciuc Ciprian Răzvan-„E bine să ajuți suflete nevinovate”; Ioana Veronica Corniciuc- „Un concurs interesant, cu multă distracție. Nu am cuvinte....:x”;


Atelierul micilor talente-Șerbăuți

La școala cu clasele I-VIII din Șerbăuți am întâlnit copii deosebit de talentați și implicați. Impresiile tinerilor sunt următoarele: Zuzeac Marilena-„m-am distrat cu jocurile pe echipe și desenând. Mi-a plăcut foarte mult!”; Huțan Teodora-„Mie mi-au plăcut toate activitățile din proiect”; Maximiuc Cristina-„Aceste activități mi-au plăcut foarte mult, deoarece mi-am îmbunătățit cunoștințele și în tot acest timp m-am distrat.”; Maciuc Ionela-„Mi-a plăcut tot”; Naomi Corniciuc-„Mi-au plăcut foarte mult activitățile, a fost deosebit și distractiv”; Marici iochebed-„Mi-a plăcut foarte mult primul joc și toate activitățile în general”; Delia Ieremciuc-„Mi-au plăcut foarte mult jocurile, dar și de cei care ne-au coordonat :)”; Lepcaliuc Iasmine-„Super tare proiectul! Îmi place mult că am participat, iar coordonatorii...desăvârșiți!Bravo!”; Veneciuc Sabina Diana -„Proiectul a fost cel mai SUPER, din câte am participat vreodată!!! A fost extraordinar, și mulțumesc celor care s-au ocupat de noi, inclusiv Tudor ;) Sper să vă mai întâlnim!:* :)”; Rebenciuc Nicoleta-„Sunt foarte impresionată de proiect și sper ca altă dată să fie la fel de frumos, dar și la fel de distractiv cum a fost și acum!”; Tanasiciuc Ioana-„Proiectul a fost distractiv, mai ales partea cu călăreții și caii, LIKE”; Rebenciuc Adelina-„Sunt foarte impresionată.Mie mi-a plăcut totul!!”; Anca Mechetei-„Mi-a plăcut foarte mult totul”; Hapenciuc Larisa-„Mi-a plăcut foarte mult acest proiect”; Diana Gafencu-„Mi-a plăcut!Este minunat”; Maciuc Alexandra-„Mi-au plăcut jocurile și întreg programul a fost minunat!”; Impresia doamnei prof. Pauluic Silvia-„O activitate incitantă care a stimulat activitatea și spiritul de echipă! Felicitări!”


Atelierul micilor talente- Ipotești

Școala generală cu clasele I-VIII Ipotești - Consilierul educativ, doamna profesor Corjuc Loredana, împreună cu reprezentanții claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a au fost astăzi beneficiarii direcți ai proiectului nostru. Impresiile acestea sunt următoarele: prof. Corjuc Loredana-„M-a impresionat maxima implicare a coordonatorilor! Sunteți o echipă extraordinară!! Vă mai așteptăm!”; Bucaciuc Andrei-„A fost distractiv”; Zelenițchi Petru-„A fost interesant”; Tcaciuc Ștefan-„A fost impresionant și foarte frumos”; Hostiuc Levi-„Activitatea frumoasă și interesantă”; Zagan Darius-„A fost o activitate interesantă și distractivă”; Gherasim Denise-„Această activitate a fost distractivă, interesantă și frumoasă!”; Arămescu Mădălina-„Activitatea aceasta a fost frumoasă și distractivă”; Duciuc Ioana-„Activitatea de astăzi a fost interesantă și foarte amuzantă”; Boleu Andreea-„Activitatea a fost foarte frumoasă. Ne-am distrat foarte tare”; Miler Vlăduț-„Ne-am descurcat foarte bine”; Duciuc Tabita- „Mi-a plăcut foarte mult activitatea. Jocurile au fost superbe”; Airinei Miruna-„Activitatea de astăzi a fost foarte frumoasă, mi-ar plăcea să mai particip la astfel de activități”; Cosovan Irina-„Activitatea a fost minunată. Am putut constata că munca în echipă este foarte importantă și că trebuie să fim mai uniți.”; Ariana -„A fost foarte interesant. Mai vreau!!”; Naomi- „Distractiv și frumos!”;


Atelierul micilor talente-Școala generală nr. 1 Suceava

Tinerii din cadrul școlii generale nr.1 Suceava au fost foarte receptivi și implicați în activitățile din cadrul proiectului. Impresiile lor sunt următoarele: Magda Odobescu –„A fost foarte frumos”; Grigoraș Alex-„A fost tare!”; Ana-Maria-„A fost distractiv! Mi-a plăcut mult!”; Panțiru Alexandra-„A fost o experiență distractivă, și mi-a plăcut FOARTE MULT!”; Rotaru Ioana-„A fost foarte frumos! Mi-a plăcut mult!”; Fodor Codrin-„A fost o experiență care mi-a plăcut la nebunie!!”; Buraciuc Mihai Călin-„A fost foarte fain!”; Chidoveț Rareș-„A fost Tare :D”; Pădure Ecaterina-„A fost foarte distractiv!!”; Iliuță Anastasia-„A fost foarte frumos, o experiență de neuitat!”; Pleșescu Sabina-„A fost o experiență de neuitat, mi-aș dori să o mai repetăm”; Huțan Alina-„A fost una dintre cele mai frumoase experiențe ale mele”; Tăuțeanu Alexandu-„A fost o activitate foarte frumoasă!”; Stan Ciprian-„Au fost activități foarte interesante”; George Buiciuc-„A fost captivant și interesant!; Prodan Vlad Alexandu-„A fost foarte plăcut și antrenant și sper să câștigăm!”;


Atelierul micilor talente - Pătrăuți

Ziua a doua a proiectului ne-a găsit la Pătrăuți, unde un grup multietnic de elevi din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a au colaborat împreună pentru a se bucura de diversitatea și noutatea tehnicilor utilizate de către prezentatori. Impresiile acestora sunt următoarele: Hatnean Iuliana-„Mi-a plăcut tot”; Harko Camelia-„Să pictez portrete și apoi jocul cu caii”; Zlotar Călin-„Mi-au plăcut toate activitățile prezentate”; Puiu Andrei-„Mi-a plăcut jocul cu calul, pictatul și portretul; Gorgan Vasilică-„Mi-a plăcut foarte mult”; Hatnean Luiza-„A fost un proiect foarte interesant. Organizatorii sunt niște oameni deosebiți; Gafencu Diana-„A fost un proiect deosebit, interesant și drăguț. Organizatorii sunt foarte prietenoși, ne-am obișnuit foarte repede cu ei. Sunt minunați”; Cîrlan Diana-„Dacă s-ar putea repeta această zi aș relua-o de la început, a fost super”; Batinaș Mădălina-„Aceste activități au fost educative și creative, mi-a plăcut foarte mult!”; Nedelcu ioana-„Aceste activități au fost frumoase”; Motriuc Diana-„Aceste activități mi-au plăcut foarte mult”; Holca Andreea-„Activitățile petrecute în acest timp nu se vor uita atât de repede, deoarece a fost o experiență unică”; Romaș Gabriel-„Mi-au plăcut toate activitățile dar în special jocul cu caii și călăreții”;


Atelierul micilor talente - Românești

Școala Gimnazială Românești, Comuna Grănicești a fost prima gazdă a workshop-ului de astăzi. Doamna profesor coordonator Bodale Livia ne-a acordat clasa a VII-a cu care am colaborat excelent, și spre marea noastră surprindere am identificat aici oameni cu talente deosebite care sunt prea puțin promovate și apreciate. În cele ce urmează vă vom prezenta impresiile micilor talente: Ionesi Gabriel-„Mi-au plăcut toate activitățile”; Bologan Valeriu-”M-au captivat toate activitățiile”; Șpac Ana - „Cel mai mult m-a frapat surpriza că ați venit odată cu iarna”; Șchiriac Iuliana-”Cel mai mult mi-a plăcut pictarea portretelor”; Duduman Corina-”Mi-au plăcut toate activitățile”; Crețu Andreea-”Toate activitățile au fost extraordinare!”; Băițan Gabriela-”Mi-a plăcut concursul de pictură”; Boghean Andrei-”toate activitățiile au fost inovative”; Slusar ionela-”Mi-au plăcut toate activitățile”; Hapiuc Dumitru Lucian-”Activitățile au fost remarcabile”; Tipa Teodora Carmen-”O idee extraordinară!”; Teodorovici Narcisa-”Mi-au plăcut toate activitățile”; Maruneac Sergiu-”E ceva nou, e ceva diferit”; Cozechivici Petru Adrian-”Mi-a plăcut de Elena”; Șpac Silvestru -”Toate activitățile au fost frumoase”;

MAI MULTE POZE GASITI AICI